tirsdag 17. november 2009

Gate Parlamentarisk Kokebok















Olav Thon Salat:

1 stk Olav Thon
1\2 Agurk
2 Tomater
1 teskje kapers
1\2 stk friske eller frosne aspargesbønner
1 ts salt
1 salathode
En desj blodblå kongedressing

Slik gjør du:
1. Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la de renne godt av.
2. Stek Olav Thon i 7 dager på høy varme
3. Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg på tomat, agurk og Olav Thon på toppen
4. Lag dressing etter anvisning.

Kveldens sitat: Spis de rike!



Blodblå Kongedressing:


5 Valnøtter
4 dl Naturell yoghurt eller rømme
50 g Avkapp av kongelige legemer
Salt
Pepper
1 cl Sitronsaft
2 dl oliven
4 sp sukker
2 dråper eddik

Slik gjør du:
Ta litt vann i en skål, ha i litt salt og pepper. Ha i 4 sp sukker, rør ut sukker og salt. Ha i sitronsaft etter smak. Kvern til slutt konelig avkapp og bland ut.

Kveldens tips: Husk neste bok i serien, Raptekster og Røverhistorier



Julefylt Victor Norman:

1\2 Victor Norman
Fylling:
1 Kasse epler
10 Brød, oppsmuldret
1 Kasse svisker
Laurbærblad
1 stk Simonsen-buljongterning
Krydder:
Alehende
Salt
Pepper

Kveldens sitat: Eat the rich, or die trying!



Rimi-Hagen Panini:

1 Godt brød
1 stk Rimi-Hagen - eller lignende
Sjampinjong
1 fedd hvitløk
1 strøk margarin
1\2 Tomat
Evt. litt revet ost
Litt fersk basilikum

Slik gjør du:
1. Bland hvitløk og smør
2. Smør på hvitløksmør og varm brød på ca 50 grader i 4 minutter
3. Stek sjampinjong i smør. Evt. med bitelitt sukker. Ta brød ut av ovn og legg på
4. Hakk tomaten i fine biter. Legg på med Røkke, og strø evt ost på til slutt
5. Ha på et lett dryss salt og pepper + basilikum, helst fersk

Kveldens tips: Bruk lue, men hold hue kaldt. (Så du ikke får snue, i hue, eller overalt)



Høyere stand-lasagne:

100 g Petter Stordalen
100 g Trygve Hegnar
100 g Arne Wilhelmsen
9 stk spinatlasagneplater
2 dl revet hvitost
4 ss olje
1 stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpurre
1\2 ts pepper
1 ts salt
1 ss frisk basilikum
ca 1 dl vann

Slik gjør du:
1. Lag blodkjøttsaus
2. Legg lagvis lasagneplater og kjøttsaus. Dryss over revet ost.
3. Stekes på 255. C i ca 30-40 minutter
4. La lasagnen hvile i ca 10 minutter. Serveres med baguette og salat.

Kveldens sitat: Everybody loves Hypno-toad!



2 kommentarer:

Ragnil sa...

hehe, brilliant!

Kim sa...

All creds til Gatas Parlament, jeg har bare skrevet det av musikkvideoen.
Men innlegget under har jeg skrevet selv da =)